JormaSalminen Jormakin puhuu

Kyllä fiksu aina pärjää.

 Valtava työ- ja opiskelijaelämän ympärillä pyörivä härdelli jakaa kansaa selviytyjiin ja putoajiin. Ei ole päättäjillä helppoa selvittää sotkua, joka mielestäni on seurausta liiallisesta paapomisesta hyvinvointiyhteiskunnassamme ja kansalaisten elin(tapa)kustannusten karkaamisesta palkkatasosta. Olemme tukiviidakossa, jossa ovelat ja laiskat tienaavat, ja jotkut kokevat vääryyttä. Ahkerat ja fiksut painavat eteenpäin omin avuin, opiskellen, työtä tehden, ja itseään kehittäen.

Kiivaissa keskusteluissa pyöritellään outoja, suuria ja pieniä lukuja. Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa oli 260000 työtöntä ja Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan 110000 avointa työpaikkaa plus suoraan rekrytoivat. Tilanne on nyt jo parempi. Näitä lukuja saa arvostella ja pyöritellä mielin määrin, minä en löydä tarkempaa tietoa, tuskin kukaan. Sekava tuki- ja kategorointijärjestelmä pitää siitä huolen. Täytyy vaan muistaa erotella työttömät, työttömät työnhakijat ja työnhakijat.

Ihmisparka rimpuilee työelämän kasvavien paineiden ja itsensä viihdyttämisen ristiaallokossa. Mausteeksi monella vielä perhe-elämä lastenhoitoineen ja asuntovelkoineen. Painetta lisää myös vähenevä yksityisyys. Kaikki on näytillä ja moni näyttää yli varojensa. Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot oli ennen vanhaan pätevä ja käytetty selviytymisohje. Moni pienituloinen eli onnellista elämää työskennellen koko ikänsä saman herran palveluksessa. Kiitos ja vaatimattomankin työn arvostus motivoi. Arkielämä alkaa olla datan avaamista ja seulomista. Aina vaan tehokkaammat tietokoneet muistavat, järkeilevät ja ajattelevat puolestamme. Tämä vähentää matalapalkka-alojen rutiinityötehtäviä automaation myötä. Perinteisiä ammattejakin katoaa. Big data tarvitsee aina vaan lisää koulutettuja ylläpitäjiä ja kehittäjiä, myös sen osaavia hyödyntäjiä

Tyonantajien asema vaikeutuu koko ajan. Kulurakenne tappaa tuottavuuden, eikä palkanmaksuun jää tarpeeksi, ainakaan ammattiliittojen mielestä. Suomessa eläköityy kovaa vauhtia muita työllistäviä yrittäjiä, joiden firmoille ei löydy jatkajaa. Syynä usein vanhanaikainen, tulevaisuudeton toimiala ja sijainti. "Maailma muuttuu Eskoseni" pitää paikkansa. Onneksi nuoria itsensä työllistäjiä on paljon, ja lisää tulee.

Meillä on myös ongelma, joka syö verorahoja ja tuo harmaita hiuksia monelle työnantajalle, elintavat. Ylipaino, tupakointi ja liika juopottelu aiheuttaa poissaoloja ja alentunutta työkykyä, myös pitkiä työttömyyteen ja sairauseläkkeeseen johtavia prosesseja. Esim. lääkärin tai jopa työkavereiden siitä puhuminen tai huomauttaminen koetaan usein syyllistämisenä tai syrjintänä.

Yhteiskunnan työllistämisvelvoitteen ymmärrän, mutta entisenä pieyrittäjänä mietin usein kun työnantajia moititaan, että mikä pakko kenenkään on ottaa ketään töihin. Sopisko tähän loppuun: pidä tunkkis, saatana!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ja ihmiset äänestävät vielä demareita tämän sääntely- ja byrokratiahulluuden pääarkkitehtejä muutoksen toivossa! Valitettavasti näyttää siltä, ettei muutokseen olla yhteiskunnan tasolla valmiita ennen kuin on aivan pakko. Silloin voikin olla vähäosaisilla ankeat ajat edessä Kreikan tapaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. SDP hallitus oli viimeeksi -99-03
Perintö
Velkaa vain 65 mrd
Ylijäämää 3 mrd.

Mikä meni pieleen -03-19 Kepu,kok johtamilta hallituksilta? Porvarienemmistö eduskunnalta? sdp,vas vähemmistönä tuskin teki päätökset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Erinomaista että kokoomus on hallituksessa vaatimassa lisää työttömiä Afrikasta Suomeen. Jos tämä hallitus ei saa julkisia menoja räjähtämään käsiin niin sitten ei mikään.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ei kai se kokoomus ihan vaatimassa ole, mutta eipä juuri estele kun tulohalukkuuttaan ovat ilmoittaneet. Ei osata sanoa ei, kun voisi Ville Niinistö vaikka suvaitsemattomaksi tai vieläpä rasistiksi nimittää. Se olisi sitten niin kamala asia, ettei sen rinnalla miljardi valtion menopuolella ole mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksen Risikko:

"Risikko esittää Suomen pakolaiskiintiön nostamista"
"Risikko: Turvapaikanhakijat tarvitsevat lisää rahaa"

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Faktat:
TEM-TIEDOTE
27.4.2017
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,1 prosenttia

Kaikkiaan TE-toimistoissa oli maaliskuussa
- avoinna 123 300 työpaikkaa.
jota haki:
Maaliskuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli
kaikkiaan 636 200 työnhakijaa

Koko maassa oli lomautettuna maaliskuun lopussa
30 300 henkilöä.
-Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 20 200 henkilöä..

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli maaliskuun lopussa 126 600 henkilöä, mikä on 2 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Avoinna 123 300 työpaikkaa.
jota haki kaikkiaan 636 200

Miten tehdään "tempputyöllistäminen" että nuo kaikki saa palkallista työtä?

Auttaisiko Kakkara tai helmitaulu tuossa?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli maaliskuun lopussa
126 600 henkilöä..

Veikö nämä työpaikat ilmaistyöllä näiltä palkalliset työt työttömiltä?

Käyttäjän JormaSalminen kuva
Jorma Salminen

Pitää eroitella työttömät, työttömät työnhakijat ja työnhakijat.Tuo termikikkailu on osoitus liian monimutkaisesta virkamiesjärjestelmästä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aivan.
Ketkä saa ensiksi töitä? Työnhakijat jotka vaihtavat työpaikkaa.
Ketkä sitten ? Hiljattain irtisanotut tai alle vuoden työttömänä olleet.

-Pitkäaikaistyöttömät eikä ne 204 000 yli 50v-yli 55v tule enää työllistymään .
(ehkä satunnaisilla osa-aika töillä)

Ikä ,työtehtäviä ei enää ole mitä he ovat tehneet. Uusia aloja on syntynyt entisten tilalle ja nuoret oppivat ne paremmin kuin edm.

Nämä on vain tosiasioita jota ei haluta myöntää.
Robotit tulee viemään työpaikkoja,kaupat jossa ei ole henkilökuntaa,Kassat missä asiakas itse lukee viivakoodit ja maksaa ilman henkilökuntaa.
Ja tämänhän on kertonut asiantuntijat jo vuosia sitten.
Lisäksi halpatyövoimaa tuodaan Thaimaasta,Kiinasta,Filippiineiltä ,Romaniasta ym.

Ainut ongelma tulee olemaan Eläkkeet tulevaisuudessa .Takuueläkkeisiin,luopumis-eläkkeisiin ei verot tule riittämään eikä Sosiaaliturvaan kaikille.

Mitä pienemmät palkat ,mitä enemmän on työttömiä sitä vähemmän valtio saa palkoista verotuloja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Kaikkia avoimia työpaikkoja ei näy työnvälitystilastoissa, ja yksittäisenä päivänä Suomessa saattaa olla yli 100 000 työpaikkaa.

Ja siksi kun yritykset ei ilmoita työpaikkoja on syytä kepittää siitä työttömiä?

Eikö se kepitys pitäisi tapahtua yrityksille ja etenkin niille ketkä saa verovaroista valtiontukia?
Vähän samaan tapaan kuin työttömiä kepitetään kun he saavat verovaroista sosiaaliturvaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näitä (linkkisi)voisi istua Arkadianmäellä enemmänkin.Jolla on työelämästä ja työnteosta kokemusta.

Kouluista suoraan puoluekasvatiksi ja verovaroilla kansanedustajaksi ,ilman mitään arkielämän todellisuuksia.
Päätökset on mitä on. Vastuuseen niistä ei joudu.

Toimituksen poiminnat